C.P.Bourg logoe-mail
TELETUBE Buizenpost
Uw complementaire manier van communiceren

BMF - Bank Multi Function

De BMF (Bank Multi Function) is ontworpen voor kleine of grote 'open' bankagentschappen. De hoogste veiligheidseisen worden gecombineerd met de toegankelijkheid van een vriendelijke, open bankomgeving.

Werking

De basis-veiligheidsvoorzieningen van de BMF zijn:

- cash is slechts aanwezig bij de loketten wanneer dat echt nodig is
- alleen de kleinste nodige bedragen worden verplaatst
- alleen bruikbaar door de bediende met de vereiste toegangsrechten
- de bediende blijft 100% verantwoordelijk voor zijn eigen geldvoorraad

Maar de BMF is ook een communicatiesysteem:

- evacuatie van cash uit de publieke zone naar de beveiligde ruimte
- specifieke verzendingen van en naar de back-office
- uitwisseling tussen gebruikers: bijv. dokumenten om te laten ondertekenen

Hoewel de meeste gebruikers banken zijn, kan de BMF nog elders ingerzet worden. De mogelijkheid om kokers veilig op te bergen laat gebruik toe bij de goud- en diamanthandel, of in elke toepassing waar in ploegen gewerkt wordt en op een veilige manier goederen (sleutels, geld,...) moeten uitgewisseld worden.

Elke bediende heeft toegang tot een of meerdere kokers, die exclusief aan hem of haar werden toegewezen. De kokers zijn enkel beschikbaar na het invoeren van een PIN-code. Ze bevatten de cash nodig voor de normale werking van de kassa. De opslageenheden voor de kokers bevinden zich in de beveiligde ruimte. Wanneer een klant afhaalt, wordt een koker opgeroepen en wordt daaruit betaald. Wanneer een storting gedaan wordt, wordt dezelfde koker gebruikt. Op die manier word recyclage verzekerd.

Het systeem kan simultaan op verschillende loketten gebruikt worden.

Opties

Het BMF systeem is volledig configureerbaar, met tal van mogelijkheden. Er zijn tabellen die per gebruiker geprogrammeerd worden: de kokers, de toegangstijden, de time-outs, de alarmgeneratie, de fraudedetectie,.. alles kan ingesteld worden. 

Er bestaan verschillende stations, met vertrek en aankomst naar boven, onder, lateraal of horizontaal. De stations worden geïntegreerd in het meubilair om de gebruiker een zo comfortabel mogelijke werkplek te bieden.

Er zijn stations met een 'parking' positie. Deze laten toe om een operatie tijdelijk te onderbreken, en de koker uit het zicht van de klanten te bewaren, om een andere operatie te doen.

Plexi-glass buizen laten een perfecte en mooie integratie toe in elk architecturaal ontwerp.

De BMF kan aangesloten worden op externe alarmsystemen.

Powered by CMSimple