C.P.Bourg logoe-mail
TELETUBE Buizenpost
Uw complementaire manier van communiceren

Info

Wat is buizenpost?

Bij buispostsystemen zoeken kokers met goederen hun weg  doorheen een buizennetwerk. De kokers worden aangedreven door luchtdruk. De gebruikers verzenden en ontvangen de kokers bij 'stations'. Wissels laten toe om uitgebreide netwerken op te bouwen. Afhankelijk van de complexiteit van het systeem kunnen zich een of meerdere kokers tegelijk doorheen het netwerk verplaatsen.
Op de pagina 'Hoe werkt buispost' vindt u een meer gedetailleerde uitleg.

Wie heeft buizenpost nodig?

In deze tijd waar e-mail universeel aanwezig is, wordt deze vraag zeer vaak gesteld Welnu, e-mail kan niet alles verzenden: originele dokumenten, stalen, bankbriefjes, kleine onderdelen,... en daar biedt buispost een oplossing.

Een buispostsysteem kan trouwens vele interne transportproblemen oplossen. Door de waardevolle tijdsbesparing kan het personeel zich beter concentreren op hun kerntaken.

Gebruik onze calculator en ontdek het voor uzelf!

Buispost kent een uitgebreid toepassingsgebied, in uiteenlopende sectoren:

- industrie
- logistiek
- supermarkten
- privé en publieke administraties
- ziekenhuizen
- tolwegen en tankstations
- ...

Op de pagina 'Toepassingen' vindt u een uitgebreide reeks voorbeelden.

Wat kan een buispost aan?

Ongeveer alles met een massa van 1 gram tot 30kg, en met afmetingen tot 40cm, kan met buispost verzonden worden. Daardoor bestaan er vele gebruiksmogelijkheden:

- dokumenten en rapporten
- bankbriefjes
- geldstukken
- warme en koude monsters
- medicatie en andere medische goederen
- onderdelen
- ...

Zelfs gevoelige items, zoals bloedstalen, worden vervoerd zonder enig risico op verstoring van integriteit en samenstelling.

Voor grotere goederen, zoals boeken, is onze RALLYPOST mogelijk een betere oplossing.

Waar kan een buispost geplaatst worden?

Buispost kan eigenlijk overal toegepast worden. De buizen passen in elk gebouw, modern of oud, zelfs in historisch geklasseerde panden. De plaatsing kan horizontaal of vertikaal, links- of rechtsom, door wanden en plafonds, ondergronds, door rivieren of in open lucht gebeuren.

In bijzondere omstandigheden wordt eventueel aluminium of roestvrijstaal als materiaal gebruikt. Ook perfect transparante buis (in acryl plexi-glass) kan om esthetische redenen toegepast worden.

Hoeveel kost een buispost?

In de meeste gevallen is de investering en de onderhoudskost voor een buispostsysteem verrassend klein. De prijs is natuurlijk afhankeliijk van de grootte van het systeem, van het soort installatie, van het aantal stations, binnen- of buiten geplaatste buizen, en van eventuele andere speciale opties.

Voor elk buispostsysteem, groot of klein, moet de investering vergeleken worden met de voordelen. De tijdsbesparing voor het personeel, de verbeterde responstijd en de verhoogde veiligheid moeten afgewogen worden tegen de initiële investering.
Vergeet niet dat een buispost 24u per dag beschikbaar is, 7 dagen per week. Onder alle weersomstandigheden. Bovendien neemt de buispostinstallatie geen koffie- of sigaretbreak.

In de meeste gevallen is de return on investment (ROI) hoog, en de investering betaalt zichzelf uitermate snel terug (enkele maanden tot enkele jaren). Gebruik onze calculator en ontdek het voor uzelf!

De onderhoudskosten zijn eveneens gerelateerd aan het type en de grootte van het systeem. Dat gaat van (bijna) geen onderhoud, tot een semestrieel onderhoud voor de meest complexe systemen.

Hebt u een idee, of hebt u specifieke noden en wensen op gebied van buispost? Wij staan klaar om die met u door te nemen, en om samen met u de investeringskost en de voordelen ervan te bekijken. Contacteer ons.

Buispost of buizenpost?

Van Dale houdt het op 'buispost', maar volgens het Groene Boekje mag 'buizenpost' ook...

Powered by CMSimple